fg

Subscribe2


 

Volum XV |

Evaluarea stadiului nutrițional și bolilor generate de deficiențe nutriționale prin studiu geografic: studiu de caz districtul Varanasi, India

Rezumat: Identificarea rolului pe care îl are dieta pentru declanșarea diverselor boli și evaluarea modului de nutriție al unui individ, sau al unei familii și comunități este extrem de important pentru sănătatea publică. Obiectivul principal al acestei lucrări îl reprezintă evaluarea geografică a stadiului nutrițional și bolilor nutriționale din blocurile de dezvoltare din districtul Varanasi, India. Datele primare au fost colectate de la 800 de respondenți din cele 16 sate selectate (câte 2 sate din fiecare bloc de dezvoltare) în zona rurală a districtului Varanasi, rezultatele fiind analizate cu ajutorul programului SPSS. Studiul are la bază analiza aportului zilnic de calorii așa cum rezultă din chestionarele aplicate și evaluarea nivelului de conștientizare cu privire la nutriție și bolile de nutriție în funcție structura socio-economică, tipul de gospodărie și nivelul veniturilor.
Rezultatele lucrării arată că aportul nutrițional este strâns corelat cu nivelul socio-economic al respondenților din zona rurală a districtului Varanasi. Este interesant de menționat faptul că aproximativ 15% din gospodării au un aport zilnic mai mic de 1500 de calorii/ zi, ceea ce favorizează apariția bolilor de nutriție și a malnutriției, peste jumătate din persoanele intervievate sufering de o boală de nutriție.